bedrijf (ver)kopen

Natuurlijk denkt u wel eens na over de toekomst van uw onderneming. Gaan we alleen autonoom onze groeidoelstellingen realiseren? Is mijn managementteam capabel genoeg om mijn bedrijf over te nemen? Is onze concurrent te koop? Alle ondernemers spelen wel eens met dergelijke vragen. Een bedrijfsovername of opvolging is hierbij dan een serieuze optie. Wellicht gaat het om een fusie, aankoop of verkoop van een onderneming. Best Practice weet wat een bedrijfsovername met zich meebrengt en begeleid de transactie van A tot Z. We behartigen de belangen van onze opdrachtgever en zorgen voor een zo soepel mogelijke overname.

Fuseren of een bedrijfsovername?

Plannen om te fuseren, een branchegenoot over te nemen of een deel van uw onderneming te verkopen? Het samenbrengen van verschillende ondernemingen is een grote gebeurtenis. Het brengt nieuwe mogelijkheden maar ook risico’s met zich mee. De financiële aspecten zijn hierbij een belangrijke factor. Best Practice ondersteunt een onderneming graag bij alle stappen die gemaakt moeten worden. De oriëntatiefase kan al geruime tijd voor de overname starten. Belangrijke aspecten zijn: op welk moment start u een fusie of overname? Is er een realistisch toekomstperspectief? Wat zijn de synergievoordelen?

Vindt er een overname plaats met familieleden? Bij een bedrijfsovername binnen de familie spelen juist de emotionele factoren een belangrijke rol. Best Practice fungeert hierbij als adviesorgaan voor een eerlijk en betrouwbaar advies.

Het begeleidingstraject

Het proces om tot een de daadwerkelijke overname of fusie te komen vraagt tijd, inspanning en doorzettingsvermogen. Best Practice geeft doelgericht en toch kritisch advies bij alle te doorlopen fases van een overnametraject. Dat begint al tijdens de oriëntatie en de voorbereidingen waarbij de waarde van een bedrijf wordt bepaald. Maar ook wanneer de overname rond is, blijft Best Practice in beeld tot alles is afgerond. Denk hierbij aan advies over het introduceren van managers en relaties, maar ook aan het afhandelen van de formaliteiten.

Start tijdig met het nadenken over de toekomst van uw onderneming. Een bedrijfsovername, opvolging of een fusie zijn toekomstbepalende stappen voor een onderneming. Doelgericht en kritische advies van buitenaf is daarbij een cruciale factor om na te denken over alle facetten van een overname of fusie. Best Practice heeft ervaring en kennis in bedrijfsovernames en fungeert daardoor als een doelgerichte partner. Vraagstukken op financieel gebied, maar ook management kwesties zien wij als een uitdaging.