Sparringpartner van drukkerij van Deursen 02-09-2019 . webber

Kennis en ervaring van onafhankelijke professionals bieden vaak uitkomst bij het bepalen van de koers van een onderneming. Samen met een kritische sparringpartner die de (on)mogelijkheden tegen het licht houdt. Het kan ook zo zijn dat uw onderneming zich in een crisis bevindt, of dreigt te komen. Juist dan heeft u hulp nodig om de zaken zowel financieel, organisatorisch als operationeel weer op orde te krijgen. De combinatie van digitalisering en een economische crisis, heeft weinig sectoren zo geraakt als de grafische industrie. Ook de opkomst van online alternatieven hebben een enorme impact gehad op de hele branche. Ingrijpende veranderingen als genoemd zijn altijd moeilijk en hierdoor zijn veel drukkerijen, klein en groot, letterlijk ‘omgevallen’. De grafische branche vraagt om visie en vooral flexibiliteit wil je als bedrijf overleven en weer naar een gezonde balans.

Drukkerij van Deursen, een grafische dienstverlener uit Nederweert, bestaat als familiebedrijf al sinds 1926. In 1999 wordt het bedrijf overgenomen door 3 familieleden van Deursen. En het gaat crescendo met het bedrijf tot 2015-2016. Het bedrijf schiet in de rode  cijfers en het is net als voor veel collega bedrijven een grote uitdaging om te overleven. Het management schakelt Best Practice in en EvertWim van Dijk gaat aan de slag om objectief naar het bedrijf en haar operatie te kijken. Bekijk hier een korte video met aan het woord Huib en Peter van Deursen over de rol van Best Practice als sparringpartner.